Det historiske billede på plakaten her er fra strejken på Tuborg, hvor man kan se interiør/eksteriør fra Tappehallerne, hvor konflikten startede med ølvogne i hallen.
I 1985 på en solrig maj-dag gik bryggeriarbejderne på både Carlsberg og Tuborg i en strejke, der varede 8 uger. Strejken skulle sikre beskæftigelsen og indflydelsen på ny teknologi. Som følge af ny teknologi, var det planlagt, at der blev skåret ned i produktionen og hermed arbejdspladser, der skulle afvikles. En af kravene for at stoppe strejken, var at sikre afviklingen af arbejdspladserne skete gennem en naturlig afgang og efterfulgt af genansættelse i forhold til et aftalt antal arbejdere. Et andet krav, der blev stillet, var, at salget af øl i Øst Danmark skulle produceres på Carlsberg og Tuborg. Herudover blev der også stillet krav til, at ledelsen ikke måtte skære ned i arbejdsplads, hvor der ikke blev investeret i nye maskiner eller omlægning.
Strejken opstod som følge af ny teknologi, der skulle implementeres, og det ville resultere i et langt mindre behov for mandskab og dermed nedlægning af arbejdspladser, som blev direkte erstattet af teknologien. Strejken gav et kæmpe genklang i deres fagforeninger, og fik dem til at ændre deres strategi fuldstændig, så fokus kom på produktion og beskæftigelse i langt højere grad end man nogensinde før havde gjort. Men det var samtidig også en accept fra arbejderne om, at de var klar over, at der var behov for at udskifte nedslidte maskiner og produktionsapparater på fabrikkerne.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.