Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København blev bygget til minde om præsten, digteren og folkeopdrageren N. F. S. Grundtvig. Den bliver også omtalt som “Grundtvigskirken”. Peder Vilhelm Jensen Klint fik ideen om en kirke til minde om Grundtvig gennem idékonkurrencer i 1912 og 1913.
Grundstenen på kirkens sydvestlige hjørne blev opført på Grundtvigs fødselsdag d. 8. september i 1921. Derefter blev tårnet bygget og indviet i december 1927, og fik navnet “Tårnkirken”. Krypt og hovedskibet blev først færdig i 1940.
P. V. Jensen Klint døde i 1930, og hans søn Kaare Klint måtte færdiggøre byggeriet. Herunder byggede han prædikestolen, alteret, stolene og orgelet på nordvæggen. Hans søn, Esben Klint, tegnede herefter det store orgel og lysekronerne. Næsten hele kirken er baseret på mursten, og der blev brugt ca. 5 milioner af slagsen. Mange af dem var håndslebne og i særlige former. P. V. Jensen Klint og hans hustru er indmuret i våbenhuset overfor Vinløvskrucifikset.
Kirken er inspireret af gotikken og de europæiske katedraler, men afspejler samtidig den middelalderlige og sjællandske landsbykirke. Måleforholdene skulle hentyde til Platons metafysik, så “de rette mål” afspejler det guddommelige og sande.
Oprindeligt var der 1863 stole i kirken fordelt på 1500 kirkeskibe og kor, og 150 på pulpituret i hvert sideskib. I dag kan man ikke komme ind til pulpiturerne.